0
09. 05. 2017

Zaujala Vás naše poslední kuchařka? Chcete poznat více jejího autora a dozvědět se, proč si zvolil právě knedlíky jako ústřední téma své první kuchařky? Jestli ano, tak si určitě přečtěte rozhovor s tímto mladým německým kuchařem!

1. Trendem všech dnešních kuchařek je používání zdravých potravin, jako chia semínka, špaldová mouka a mnoho dalších. Vaše kuchařka je z tradičních, regionálních a čerstvých potravin. Nemají se receptů obávat dámy, které si hlídají linii?

My jsme nepoužívali žádné superpotraviny, ale myslím si, že malé jemné knedlíčky stojí za hřích. A kdo chce superpotraviny, tomu vřele doporučuji zmrzlinové knedlíčky z čaje matcha.

2. Nelze si nevšimnout, že je vaše kuchařská kniha plná krásných fotografií. Platí i u vás, že jíme hlavně očima? Je v dnešní době foodstyling důležitý? Sledujete i v této oblasti trendy?

Vzhled a styling pokrmů je pro mě velmi důležitý. Koneckonců je to zrak, který nám zprostředkovává ten úplně první vjem z jídla. Barvy, které nabízí příroda, mohou vykouzlit úsměv v našich srdcích. Aktuálními trendy se zabývám stále více a vybírám si ty, které se mnou a mým přístupem souzní.
 
3. Který recept na knedlíky je váš opravdu nejoblíbenější a kde jste se receptem na ně inspiroval?

Mým favoritem je knedlík à la brioche s kachním kompotem. Inspiraci jsem získal o Vánocích, když jsem psal nový jídelní lístek a přemýšlel, jak bych mohl klasiku (kachnu s knedlíkem) uvést na scénu v novém kabátě. Myslím, že se mi to povedlo skvěle.

4. Navázal jste na rodinnou tradici a stal jste se kuchařem. Vzpomenete si na nějakou zajímavou historku z dětství spojenou s vařením nebo s prarodiči?

Když zavzpomínám na dřívější časy, hned si vzpomenu na křupavý zelený salát, který jsem vždy se svou babičkou – už ve třech letech – otrhával a omýval. Už jako velmi malý jsem si tak mohl vytvořit vztah k úžasným potravinám, kterými nás příroda obdarovává. To je také jeden z důvodů, proč miluji vaření.

5. Navštívil jste někdy Českou republiku? Ochutnal jste naši kuchyni? Máte čas na cestování a poznávání světových kuchyní?

Ano, byl jsem v Praze, město a lidé na mě velmi zapůsobili. I kulinářsky mi to tu velmi učarovalo.
Cestování je pro mě jako majitele restaurace, kuchaře i v mém soukromí velmi důležité.
Z cest si vždy přivážím nové inspirace pro svou restauraci.

Newsletter

News and actions into your inbox!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku