0
5 OTÁZEK PRO TOBIASE MÜLLERA
07. 02. 2017

Milujete netradiční moučníky? Neodoláte čokoládě a jiným sladkostem? Máte rádi cestování a poznávaní nových receptů? Tak právě vám je určena naše kuchařka BAKE & THE CITY. Autorem je zkušený sympatický kuchař a blogger Tobias Müller, s kterým se vydáte na atraktivní okružní cestu po Evropě. Během ní vám představí své nejoblíbenější dezerty, které upravil do moderní a jednoduché podoby. Každý recept popisuje do nejmenších detailů, bát se proto nemusí ani začátečníci. A jestli se chcete dozvědět, jak se Tobiasovi líbila Praha nebo kterým receptem z jeho knihy zabodujete na Valentýna, přečtěte si náš krátký rozhovor.

1. Prahu jste v minulosti již navštívil. Kdy to bylo a jaký dojem jste si odnesl z našeho hlavního města? Máte v Praze nějaké místo, nějakou situaci, na kterou často a rád vzpomínáte?

V Praze jsem byl několikrát. Mám rád velká města a Praha je mojí oblíbenou destinací. Naposledy jsem tam byl v roce 2012. Vždycky bydlím v hotelu Mövenpick s tou legrační lanovkou, která spojuje horní část hotelu s hlavní budovou. Z téhle lanovky je úžasný výhled na celou Prahu.

Když jsem na cestách, tak se vždy snažím dozvědět něco o historii města. Praha nabízí opravdu hodně zajímavostí k vidění a ještě víc k poučení. Vzpomínám na krásné historické části města. Staroměstská radnice, Karlův most, moc se mi líbil Strahovský klášter.


2. Do vaší kuchařské knihy BAKE & THE CITY, která vyšla v roce 2016, jste vybral i jeden recept spojený s Prahou – PRAŽSKÉ LÍVANCE. Měl jste možnost ochutnat také nějaký jiný český zákusek nebo sladké jídlo? Co si myslíte o české kuchyni?

Kdykoli jsem v nějaké zemi nebo městě poprvé, vždycky ochutnávám tradiční místní kuchyni a samozřejmě také dorty a sladkosti. V Praze jsem ochutnal koláče a plněné buchty. Vynikající.

Českou kuchyni mám opravdu rád. Je tím, čemu říkám poctivá kuchyně. Mám rád knedlíky, masová jídla a všechny druhy zelí. Takže pobyt v České republice je pro mě takový malý chuťový ráj.


3. Blíží se 14. únor se svátkem Svatého Valentýna. Říká se, že láska prochází žaludkem. Jaké dobroty z BAKE & THE CITY byste doporučil dámám, s čím u mužů spolehlivě zabodují?

Dámám bych rozhodně doporučil Guiness brownies s karamelovou polevou. Kombinace čokolády, piva Guiness a karamelové polevy jim zaručeně otevře cestu k srdci každého muže. K tomu mému tedy zcela určitě.


4. Prozradíte nám, jak nejraději trávíte den, volný čas, víkendy nebo dovolenou – tedy v případě, že zrovna nepečete nějakou dobrotu?

Tentokrát budu na Valentýna v práci, ale potom vezmu svoji snoubenku na večeři. Vařím a peču neustále, takže je příjemné občas si vyjít a nechat se rozmazlit skvělým jídlem, které připraví někdo jiný. Snažím se trávit co nejvíc volného času s mojí milovanou.


5. Jaké jsou vaše pracovní plány na rok 2017?

Samozřejmě budu i nadále psát blog. Mám spoustu nápadů, chci zkoušet nové kombinace, objevovat nové chutě z celého světa a (možná) zapracovat na své další knize.

 

Newsletter

Novinky a akční nabídky jen do vaší schránky!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku